Naar boven

Design icoon Vitra

Vitra is een uniek design label dat haar oorsprong vindt in Zwitserland. Al sinds de jaren vijftig produceert het bedrijf prachtige design meubels, verlichting en woonaccessoires. Vitra producten staan bekend om haar streven naar duurzaamheid en uniciteit. Ze zijn qua vorm vaak zo kenmerkend dat je ze vast wel eens hebt gezien, al weet je misschien niet eens dat ze van Vitra zijn. Zowel voor in huis als in kantoren en openbare instellingen zijn Vitra producten geschikt. Het zijn ijzersterke producten die gauw een leven lang mee gaan. Design klassiekers kent Vitra meer dan genoeg, zoals de Vitra Nelson Table 5452 salontafel rond. Maar ook diverse moderne ontwerpen sieren de collectie.

Vitra salontafel klassiekers

Al in 1950 ontwierpen Charles en Ray Eames de Vitra LTR salontafel. Deze tafeltjes kwamen ook in hun eigen Eames house terecht. Meer dan vijfenzestig jaar later is de LTR, oftewel Low Table Rod, niet meer weg te denken uit de collectie salontafels van Vitra. Ook de Vitra LTR salontafel Black Collection is al decennia oud, maar onaangepast. En dit begrijpen wij heel goed, want de Vitra salontafels zijn klein maar fijn, passen overal tussen en bieden genoeg ruimte om al je belangrijke spullen bij de hand te hebben. Het metalen onderstel oogt speels en ruimtelijk door het opvallende lijnenpatroon. Het tafelblad, verkrijgbaar in diverse diepe kleuren, zorgt voor een mooi geheel. Niet veel later kwam de Vitra ETR salontafel. Met hetzelfde iconische metalen onderstel, maar dan met een groot ovalen tafelblad van maar liefst 227 centimeter! Met deze Vitra salontafels haal je een stukje design geschiedenis in huis.

Ronde vormen

Ontwerp duo Charles en Ray Eames experimenteerden al in de jaren 40 met verschillende ronde salontafels. Uiteindelijk kwam daar in 1946 de Vitra CTM salontafel uit. De Coffee Table Metal is een slank salontafeltje met een rond blad en een ietwat opstaande rand. De ranke pootjes zijn gemaakt van staalbuis wat het geheel een modern uiterlijk geeft. In dezelfde periode werkte Jean Prouvé aan de Vitra Guéridon Bas salontafel. Waar de Vitra salontafel van het duo Eames rank en slank is, is de Vitra Guéridon Bas salontafel juist zwaar en sterk. De salontafel is gemaakt van een massief houten tafelblad dat rust op drie net zo massieve houten poten, die met elkaar zijn verbonden door een constructie van plaatstaal. Twee totaal andere looks dus.

Vitra salontafel bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Vitra. Dat betekent dat wij elke Vitra salontafel kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke Vitra salontafel en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een Vitra salontafel, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.

Vitra