Tom Dixon: de man achter het label

Het Engelse merk Tom Dixon is anders dan andere merken. Dit uit zich niet alleen in de bijzondere ontwerpen van Tom Dixon, maar ook in de ontstaansgeschiedenis. Het was namelijk nooit Tom Dixon zijn plan om ontwerper te worden. Dixon was zijn hele leven al creatief bezig, maar trad vooral op als muzikant in nachtclubs, samen met zijn band. In zijn vrije tijd was de Engelsman bezig met het maken van objecten. Deze kon hij dankzij zijn grote creatieve netwerk gemakkelijk verkopen. Uiteindelijk is zijn hobby uitgegroeid tot een gerenommeerd designmerk, waar hij nog steeds aan het hoofd van staat. Tom Dixon ontwerpt design meubelen, verlichting en accessoires, allemaal anders dan anders. Of zoals het merk het zelf zegt: The Home of Extraordinary Objects.

Tom Dixon Cloud voor alle gelegenheden

De Tom Dixon Cloud serie is een schitterende collectie, daar is geen twijfel over mogelijk. Ten eerste is er het uiterlijk van de vazen en schalen. Zo ook het Tom Dixon Cloud dienblad. Het uiterlijk van de Cloud familie is te danken aan Indiase ambachtslieden. Zij zorgen voor de structuur van het metaal, die zij met een klassieke hamertechniek bewerken. Maar ook van binnen is de Cloud collectie van Tom Dixon uniek. Het metaal is namelijk geheel waterdicht. Dit betekent dat je in je favoriete Cloud item niet alleen droge voorwerpen kunt bewaren, maar er ook je favoriete bos bloemen in kwijt kunt, of ijs om een lekkere fles wijn te koelen. Op deze manier is bijvoorbeeld de Tom Dixon Cloud schaal multifunctioneel. Het beste van twee werelden in een Cloud!

Tom Dixon Cloud bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Tom Dixon. Dat betekent dat wij alle producten uit de Tom Dixon Cloud collectie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.