Naar boven

Moroso: Italiaanse avant-garde design tot klassiek

Moroso heeft wortels in het naoorlogse Italië van de jaren ’50. Het is een typisch Italiaans familiebedrijf. Het werd opgericht door vader Agostino Moroso, maar in de jaren ’90 overgenomen door de tweede generatie van de Moroso familie: CEO Roberto en Art Director Patrizia. Hoewel er sinds de jaren ’50 veel veranderd is, is de mentaliteit van Moroso in essentie altijd hetzelfde gebleven. Moroso streeft ernaar vernieuwend, kwalitatief hoogwaardig en vooruitstrevend design te maken dat de normen in het huidige designlandschap flink uitdaagt. Dit uit zich in een collectie banken, stoelen, krukken, tafels, tapijten, bedden, boekenkasten, tuinmeubilair en accessoires die áltijd zullen blijven verrassen.

Modulaire zitsystemen

Het authentieke karakter van Moroso sijpelt door in alle facetten van haar collectie. Zo ook in de modulaire zitsystemen. De do-lo-rez collectie is hier een mooi voorbeeld van. Ron Arad werd tijdens het ontwerpen van deze collectie geïnspireerd door de pixels in het scherm van zijn TV, die allemaal een uniforme kleur hebben, maar samen tóch resulteren in een prachtig, gevarieerd beeld. Hij vertaalde dit gegeven naar het do-lo-rez zitsysteem. Dat bestaat uit verschillende modules die variëren in zowel hoogte als kleur. Door de verschillende kleurenblokken met elkaar te combineren kan ieder de zitmodule naar eigen smaak samenstellen, en zo zijn eigen ‘beeld’ creëren, dat perfect aansluit bij de rest van het interieur. De Serpentine collectie laat zich daarentegen weer erg goed lenen voor het creëren van in vorm variërende ziteenheden. Doordat verschillende modules uit de Serpentinelijn voorzien zijn van een ronding, is het erg makkelijk om door middel van wat kleinere ziteenheden een intieme sfeer te creëren in een wat grotere ruimte.

Klassieke Moroso banken uit de 20ste eeuw

De decennia aan design hebben Moroso een indrukwekkende serie succesnummers opgeleverd, die inmiddels zijn uitgegroeid tot echte iconen in de designwereld. Ondanks dat Moroso een vooruitstrevend en vernieuwend karakter heeft, weet dit label ook zijn klassiekers op waarde te schatten. Zo wordt de America sofa uit 1974 geleverd met een glimmende hoes, die in combinatie met de luxueuze vormgeving van het bankstel zelf resulteert in een bijzondere over-the-top-look, die zich uitermate goed leent voor hotels met een wat luxueuzere uitstraling. Voor de liefhebbers van een meer minimalistische woonstijl herbergt de collectie van Moroso eveneens de Jules sofa uit 1996. Gemaakt van polyurethaan schuim, dat van plek tot plek in dichtheid varieert, biedt hij een uitermate hoog zitcomfort. Dankzij zijn simpele uiterlijk maar toch grafische afwerking is deze bank in staat de rust te doen wederkeren in anders wat chaotische ruimtes.

Flinders Projectinrichting

Flinders is al sinds 2010 actief in de wereld van design. Naast een fysieke winkel, een webshop en twee Flinders cafés heeft Flinders ook een projectenafdeling. Wij zijn onafhankelijk, wat betekent dat we niet gebonden zijn aan specifieke merken. Uw belang en uw wensen komen bij ons daardoor altijd op de eerste plek. Zo denken wij altijd met u mee om de perfecte oplossing voor uw ruimte te vinden! De producten op de site zijn slechts een selectie van alles wat Flinders te bieden heeft. Dankzij de contacten met vele leveranciers kunnen wij vrijwel alles leveren. Mist u een specifiek merk of product op onze website, of heeft u behoefte aan advies? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder!

Mogelijkheden bespreken?

Neem dan contact op met een van onze accountmanagers of laat uw gegevens achter.

Flinders Projects - Works for you