Naar boven

E15: Innovatief, open-minded meubilair

Het Britse designlabel E15 staat voor modern, vooruitstrevend design, dat wordt vervaardigd met kwalitatief hoogwaardige materialen en innovatieve productiemethoden. De mensen van E15 denken niet in hokjes, maar maken ‘gewoon’ prachtig design dat samengaat met een grote variëteit aan ruimtes en organisaties. E15 hecht grote waarde aan het ontwerp van haar producten. Daarom onderhoudt ze nauwe contacten met verschillende ontwerpers uit de designwereld. De open houding van E15 komt dan ook mooi naar voren in haar ontwerpen, waar vaak verschillende culturen en disciplines in te herkennen zijn. Hoewel dit label pas in 1995 begon, en dus relatief jong is, is het niet meer weg te denken uit de hedendaagse designwereld. Het hoofdkantoor van E15 is gevestigd in Frankfurt, maar het label onderhoudt daarnaast contact met meer dan 600 partners wereldwijd.

Tafels en krukjes van natuurlijk hout

Ondanks E15’s open houding is er toch één ding waar E15 in het bijzonder om bekend staat: het gebruik van hout. In klassiekers zoals de BIGFOOT tafel en de BACKENZAHN kruk is er een bijzondere rol weggelegd voor hout in zijn puurste vorm. Omdat het hout zo min mogelijk bewerkt wordt bieden deze meubelstukken een podium aan alle bijzondere, unieke eigenschappen van elk stuk hout. Die unieke eigenschappen ontstaan doordat E15 elk stuk hout, voordat ze het omtoveren in een meubelstuk, laten drogen. Zo ontstaan ‘scheurtjes’ in het hout, die elk stuk hout zijn unieke en doorgewinterde uitstraling geven. Dat E15 haar hout op een bijzondere wijze omtovert tot volwaardig design gaat zeker niet onopgemerkt voorbij. Zo is de BACKENZAHN kruk al onderdeel van menig museumcollectie.

Artistiek design uit de E15 Selected collectie

E15 wil naast zijn reguliere collectie ook graag een podium bieden aan unieke en artistieke ontwerpen van  kunstenaars en designers. Het resultaat van deze ambitie mag er wezen. In de E15 Selected collectie zijn stuk voor stuk bijzondere, unieke ontwerpen te vinden die de in de designwereld heersende normen en waarden compleet aan hun laars lappen. Dat resulteert in verrassende ontwerpen die onmiddellijk de aandacht trekken. Zo is de TRUNK tafel van Philipp Mainzer enerzijds een eerbetoon aan E15’s reputatie op het gebruik van zo puur mogelijk ogend hout, terwijl de bijzondere asymmetrische vorm van het tafelblad en de messing tafelpoten ervoor zorgen dat deze tafel een alles behalve conventioneel uiterlijk krijgt.

Flinders Projectinrichting

Flinders is al sinds 2010 actief in de wereld van design. Naast een fysieke winkel, een webshop en twee Flinders cafés heeft Flinders ook een projectenafdeling. Wij zijn onafhankelijk, wat betekent dat we niet gebonden zijn aan specifieke merken. Uw belang en uw wensen komen bij ons daardoor altijd op de eerste plek. Zo denken wij altijd met u mee om de perfecte oplossing voor uw ruimte te vinden! De producten op de site zijn slechts een selectie van alles wat Flinders te bieden heeft. Dankzij de contacten met vele leveranciers kunnen wij vrijwel alles leveren. Mist u een specifiek merk of product op onze website, of heeft u behoefte aan advies? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder!

Mogelijkheden bespreken?

Neem dan contact op met een van onze accountmanagers of laat uw gegevens achter.

Flinders Projects - Works for you