Naar boven

De Vorm: functionaliteit en duurzaamheid

Het Nederlandse designlabel De Vorm biedt praktische, duurzame en stijlvolle oplossingen die elk kantoor een stuk aangenamer maken. De filosofie van De Vorm gaat terug naar de basis: meubels zijn niets meer dan de optelsom van hun functies. Het doel is dan ook niet om excentrieke, opvallende meubels te maken. De Vorm ambieert juist dat haar meubels, zodra ze op hun plek staan, niet meer opvallen. Alleen dan gaan ze naadloos op in hun omgeving, en dragen ze bij aan een prettige sfeer. Bij de productie van de meubels besteedt De Vorm uitgebreid aandacht aan het milieu. Het bedrijf is zich ervan bewust dat grondstoffen eindig zijn, en er dus zo innovatief en zuinig mogelijk te werk moet worden gegaan. In dat kader doet De Vorm op grotere schaal aan recycling, ook van de eigen producten. De toewijding van De Vorm op het gebied van milieu spreekt eveneens uit het feit dat De Vorm nabij Arnhem een eigen bos heeft aangelegd om de CO2-uitstoot te neutraliseren.

Geluidsabsorberend meubilair van gerecyclede flessen

In het kader van recycling maakt de Vorm verschillende fauteuils, stoelen, barkrukken en akoestische panelen en decoraties van oude PET flessen. De POD PET Felt Privacy Chair biedt de gelegenheid om lekker weg te kruipen en een momentje alleen te zijn, terwijl het simpele en comfortabele ontwerp van de LJ 2 PET Felt Stack Chair, mede dankzij het feit dat de stoel stapelbaar is, geschikt is voor gebruik in bijvoorbeeld vergaderruimten. Door de geluidsabsorberende eigenschappen van de gerecyclede PET flessen dragen de fauteuils, barkrukken en akoestische panelen bij aan een fijne en rustige werksfeer op kantoor. De meest recente toevoeging aan de collectie producten van gerecyclede PET flessen is de collectie Acoustic Sculptures. Deze collectie bestaat uit verschillende geluidsabsorberende objecten die verdacht veel lijken op de olifanten en giraffes.

Modulaire tafelsystemen

De Vorm heeft eveneens een uitgebreide collectie modulaire tafels. De Big 74 collectie, Big 95 collectie en de Big 110 collectie variëren in hoogte, maar zijn allemaal trotse bezitter van hetzelfde kernconcept: een lange tafel op slechts 4 poten, die precies afgestemd kan worden op de behoeften van uw organisatie. U kunt de lengte van de tafel variëren tussen de 240 en 600 centimeter. Daarmee zijn de modulaire tafels zowel inzetbaar als groot bureau als vergadertafel.  Tijdens de productie kunnen de tafels op aanvraag voorzien worden van speciale kenmerken, zoals een elektriciteitspunt of een plek om kabels en snoeren in weg te werken. Indien u zulke wensen heeft, kunt u dit bij ons aangeven.

Flinders Projectinrichting

Flinders is al sinds 2010 actief in de wereld van design. Naast een fysieke winkel, een webshop en twee Flinders cafés heeft Flinders ook een projectenafdeling. Wij zijn onafhankelijk, wat betekent dat we niet gebonden zijn aan specifieke merken. Uw belang en uw wensen komen bij ons daardoor altijd op de eerste plek. Zo denken wij altijd met u mee om de perfecte oplossing voor uw ruimte te vinden! De producten op de site zijn slechts een selectie van alles wat Flinders te bieden heeft. Dankzij de contacten met vele leveranciers kunnen wij vrijwel alles leveren. Mist u een specifiek merk of product op onze website, of heeft u behoefte aan advies? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder!

Mogelijkheden bespreken?

Neem dan contact op met een van onze accountmanagers of laat uw gegevens achter.

Flinders Projects - Works for you