Naar boven
Sorteren op

1-24 van 24 producten

De namen achter Petite Friture

Petite Friture is een jong Frans designlabel dat in 2009 het licht zag. Het merk werd opgericht door Amélie du Passage. Haar doel? Luister eens echt naar verschillende designers. Het was haar namelijk opgevallen dat de consument wel degelijk interesse had in design, alleen de schakel tussen de klant en de producent miste nog. Met de oprichting van Petite Friture is Amélie du Passage in dat gat gesprongen. De ontwerpen van Petite Friture moeten dan ook voldoen aan de verwachtingen van de klant en naast mooi vooral ook functioneel zijn. Het bijzondere aan de producten van Petite Friture is dat zij elk een uniek verhaal vertellen. Dit is mede dankzij de eigenheid van de meer dan dertig ontwerpers die inmiddels verbonden zijn aan dit merk. Door de ontwerpen te baseren op de ervaringen van de designers zelf, heeft Petite Friture een eigenzinnige en originele collectie samengesteld.

Petite Friture tafels: speelse vormen en patronen

De bijzettafels van Petite Friture hebben allerlei vormen en patronen. Neem bijvoorbeeld de Petite Friture Iso-B bijzettafel 40X40. Het geometrische patroon op het tafelblad is subtiel en sprekend tegelijkertijd. En als je deze tafel combineert met de Petite Friture Iso-A bijzettafel, zorgen de patronen samen voor een zinderend patroon. Buiten of binnen? Deze bijzettafel kun je overal bijzetten. Kurk als materiaal ligt in eerste instantie misschien niet snel voor de hand, maar Arthur Leitner heeft hier toch voor gekozen. Zijn wens was om iets met de natuurlijke kwaliteiten van kurk te doen. Hieruit is de Basil Petite Friture serie geboren. Deze familie bestaat uit bijzettafels in verschillende geometrische vormen: de Petite Friture Basil trapeze bijzettafel 49x49 wit, de Petite Friture Basil Pyramid bijzettafel 54x54 wit en de Petite Friture Basil Sphere bijzettafel 47 wit. Iedere dag zullen deze bijzettafels jou blij maken.

Petite Friture tafels bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Petite Friture. Dat betekent dat wij alle Petite Friture tafels kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke tafel van Petite Friture en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een tafel van Petite Friture, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.