Pastoe kasten

Een Pastoe kast is een verrijking van ieder interieur. Niet gek dus, dat dit oer-Hollandse merk naam en faam heeft gemaakt met deze prachtige, multifunctionele kasten. Voor een Pastoe kast ben je bij Flinders aan het goede adres. Op onze website bieden we maar liefst vier verschillende varianten van de A’dammer kast aan. Als een echt Amsterdammertje heeft deze Pastoe kast een afgeronde bovenkant. Zie jij ze liever iets anders? Dan is de Pastoe Pastoe Landscape M34 Sideboard L wel iets voor jou. Door alle variaties is het dressoir een echte blikvanger.

  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 12 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-21 van 21 producten Sorteren op 1-21 van 21 producten Terug naar boven

Oer-Hollands design

Het oer-Hollandse merk Pastoe is in 1913 opgericht en gaat dus al meer dan honderd (!) jaar mee. Ondernemer Frits Loeb zette hij een kleine, ambachtelijke timmerfabriek op aan de Ganzemarkt in Utrecht met de naam Utrechtsche Machinale Stoel- en Meubelfabriek (UMS). De kleine fabriek wordt groter en de meubels ontwikkelen zich volgens minimalistisch en functioneel design. De collectie moet geschikt zijn voor uiteenlopende woonsituaties en wordt daarom ook wel met de term ‘passe partout’ aangeduid. Zo ontstaat de naam PasToe, waarmee het bedrijf in binnen- en buitenland een grote reputatie verwerft als producent van eigentijds meubilair. In 1955 ontwerpt Pastoe een nieuw kastsysteem. Omdat je deze kast zelf samen kunt stellen, wordt de serie ‘Meubelen-naar-maat’ genoemd. Hoewel het bedrijf daarna ook stoelen en andere meubels gaat ontwerpen, blijft de Pastoe kast favoriet.

Kenmerkend voor de Pastoe kast

In de Pastoe kast van vandaag zie je dezelfde kernwaarden terug als die in 1955: een pure vormgeving, de ambachtelijke productiekwaliteit en het streven naar technische innovatie. Bovendien kun je de Totem kast van Pastoe, net als toen, helemaal zelf samenstellen. Omdat deze Pastoe kast uit meerdere onderdelen bestaat, kun je zelf bepalen hoe hoog de kast wordt en welke kleuren de verschillende elementen krijgen. Zo maak je als het ware je eigen totempaal! Afhankelijk van waar je deze Pastoe kast voor gaat gebruiken (boeken, servies of snuisterijen?), richt je de kast helemaal naar eigen smaak in. Zo heb je niet ‘gewoon’ een Pastoe kast in de hoek staan, maar een waar kunstwerk.

Pastoe kast in een identiteitscrisis

Het designlabel Pastoe is onlosmakelijk verbonden met Utrecht. Niet alleen richtte Frits Loeb hier de eerste meubelfabriek van Pastoe op, maar deze is ook nog steeds in dezelfde stad gevestigd. Bijzonder is dan toch dat de bestverkopende Pastoe kast naar de hoofdstad van ons land is vernoemd. De A’dammerkast is er in maar liefst vier uitvoeringen. Deze smaakvolle Pastoe kast met afgeronde bovenkant dankt zijn naam aan de vorm van het beroemde Amsterdammertje. Bovendien is hij gemakkelijk in de omgang: de roldeur schuif je gemakkelijk weg in de achterkant van de Pastoe kast. Met een hoogte van 221 centimeter is de Pastoe A’dammerh221 kast de langste van het stel. Net als de Pastoe A’dammerh170 en kast, zijn deze exemplaren verkrijgbaar in diverse breedtes.

Pastoe kast bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Pastoe. Dat betekent dat wij elke Pastoe kast kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke Pastoe kast en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een Pastoe kast, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.