Naar boven

Muuto Design

Het Deense duo Peter Bonnén en Kristian Byrge richtte in 2006 het designlabel Muuto op. De naam van het merk is ontleend aan het Fins, waar ‘Muutos’ zoveel betekent als ‘nieuw perspectief’. De beide heren hebben namelijk de ambitie om de Scandinavische designwereld een nieuwe impuls te geven. Hun ontwerpen zijn dan ook avontuurlijk en vernieuwend. Peter Bonnén en Kristian Byrge zetten Scandinavië dan ook op de kaart als het gaat om design meubelen. Onder de vlag van Muuto bieden zij jonge Scandinavische ontwerpers de kans om in alle vrijheid nieuwe designs te ontwikkelen. Muuto werkt daarnaast samen met gerenommeerde ontwerpers uit Scandinavië, zoals Norway Says, Louise Campbell, Form Us With Love en Harri Koskinen. Ieder jaar komen nieuwe ontwerpen op de markt waardoor de collectie meer en meer volwassen wordt. De collectie van Muuto bestaat uit speelse en karakteristieke ontwerpen, zoals de Muuto kussens.

Single, ready to Mingle

Naast dat de kussens van Muuto prachtig zijn in hun eentje, houden ze er ook van om gemixt en gematcht te worden. Zo ook het Muuto Mingle kussen 40x60. Zijn naam zegt het al: hij is klaar om zich te mengen tussen andere kussens. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen meerdere Mingle kussens van Muuto te mixen in verschillende kleuren. Maar heel bijzonder aan deze kussens is dat ze twee verschillende kanten hebben. Je kan daarom met twee dezelfde kussens toch steeds een ander effect creëren. Naast het rechthoekige Muuto kussen van 40x60 centimeter, is er ook de vierkante Muuto Mingle kussen 50x50. En net als alle kussens van Muuto, zou ook zich graag tussen andere soortgenoten bevinden.

In de wolken met Muuto kussens

Altijd al gedroomd van neerploffen in zachte wolken? Dan is de Muuto Soft Grid kussen 50 x 50 cm jouw ‘match made in heaven’. Met de zachte uitstraling van een quilt zorgt het kussen voor een hemelse uitstraling op je bank. Het Muuto kussen is wel een beetje een softie, maar wat geeft dat. Het kussen zit graag uren met jou samen op de bank, weer of geen weer. Liever langer genieten van de heerlijke zachtheid? Dan is er het langere Muuto Soft Grid kussen 40 x 60 cm. Net als zijn vierkante broertje is dit Muuto kussen gemaakt van zacht schaapjeswol. Wij voorspellen alvast dat je weinig schaapjes zal moeten tellen om in slaap te vallen op dit zachte Muuto kussen!

Muuto kussens bij Flinders

Flinders is officieel dealer van de Muuto. Dat betekent dat wij elk Muuto kussen kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek kussens van Muuto en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een van je Muuto kussens, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.