Naar boven

Louis Poulsen design

In 1874 kwam Ludvig R. Poulsen op het idee om een bedrijfje voor de import van wijn op te zetten. Dit was geen succes waardoor hij hier na vier jaar al mee stopte. Een ander idee was geboren: hij begon een gereedschapswinkel en om dit te realiseren huurde hij zijn neefje Louis Poulsen in. Het duurde niet lang voordat zijn naam zelfs werd verbonden aan dit verlichtingsmerk. In 1924 kwam dit merk van de grond door een samenwerking met ontwerper Poul Henningsen. Deze ontwerper ontwierp de allereerste, inmiddels wereldberoemde lamp van het Deense Louis Poulsen: de PH-lamp. Zo blijkt dat Louis Poulsen al jaren met succes aan de weg timmert en dat doen zij door hun lampen te voorzien van een aantal belangrijke kenmerken: functie, comfort en ambiance. Het mag duidelijk zijn dat dit merk inmiddels niet meer weg te denken is uit de designwereld als het gaat om verlichting.

Moderne Louis Poulsen Toldbod buitenlampen

Wil je een deel van je tuin, balkon of terras verlichten? In deze serie lampen vind je een aantal prachtexemplaren voor buiten. De Louis Poulsen Toldbod 155 Bolder Outdoor buitenlamp. Deze lamp heeft een hoogte van 90 centimeter en een breedte van 26,7 centimeter. Ook in openbare ruimtes komt deze lamp goed tot zijn recht. Door het simpele, tijdloze design, kun je deze lamp overal kwijt zolang je er de ruimte voor hebt. Heb je nog wat ruimte op een van je wanden? Dan kan de Louis Poulsen Toldbod 155 Outdoor wandlamp goed van pas komen. Of je hem nu binnen of buiten ophangt, deze lamp voelt zich overal thuis. Kun je er geen genoeg van krijgen? Dan is deze lamp uitermate geschikt om er meerdere items van op te hangen op de plek waar jij ze nodig hebt.

Louis Poulsen Toldbod bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Louis Poulsen. Dat betekent dat wij elk product uit de Louis Poulsen Toldbod serie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product uit deze collectie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product uit deze collectie, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.

Louis Poulsen
Filters
Productsoort
Kleur
Geschikt voor
Fitting
Woonstijl
Op voorraad
Bediening
Hoogte verstelbaar
Snoerlengte
Dimbaar
Prijs
Lichtrichting
Lichtbron meegeleverd
Waterdichtheid
?
- Zone 1: een straal van 60 cm rondom bad of douche. De voorschriften voor een lamp in deze badkamerzone zijn streng. De minimale benodigde IP-waarde is 45. - Zone 2: een straal van 120 cm rondom bad of douche. Denk hierbij aan direct boven de douchecabine, rond de wastafel en rondom het bad. De minimale benodigde IP-waarde is 44. - Zone 3: alles wat buiten zone 1 en zone 2 valt. De lampen die je op deze plek ophangt, moeten minimaal een IP-waarde van 21 hebben. Alle IP-waarden van 20 of lager zijn niet geschikt voor de badkamer.