Flos Skygarden

De Flos Skygarden serie is een unieke collectie lampen van het Italiaanse design label Flos. De lampen van de Flos Skygarden serie hebben allemaal de perfecte lichtwerking die je kunt verwachten van een echte Flos lamp. De Flos Skygarden serie is er uitsluitend als hanglamp, beschikbaar in twee formaten. Neem bijvoorbeeld de Flos Skygarden 1 hanglamp, welke een diameter heeft van 60 centimeter en een hoogte van 30 centimeter. De binnenkant van de lampenkap van de lampen van de Flos Skygarden serie zijn gemaakt van gips en de buitenkant van kunststof. De Flos Skygarden serie kenmerkt zich door de fascinerende ornamenten en juist dat maakt de lampen zo aantrekkelijk. Een waar meesterwerk van Marcel Wanders uit 2007. Met een lamp van de Flos Skygarden serie haal je gegarandeerd iets bijzonders in huis!

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-3 van 3 producten Sorteren op 1-3 van 3 producten Terug naar boven

Flos

Flos verlichting is een echt Italiaans familiebedrijf. Flos is opgericht in 1962 om designlampen te produceren. Bij dit Italiaanse merk vind je designverlichting in alle soorten en maten. Naast enkele hippe exemplaren, beschikt de collectie over talloze designklassiekers. Het designlabel weet altijd te verrassen met haar ontwerpen. Flos is zowel sterk in decoratieve verlichting voor in huis als in projectverlichting. Zo is de Flos Skygarden 2 hanglamp perfect voor in grote ruimtes zoals kantoren. Deze lamp van de Flos Skygarden serie heeft een diameter van 90 centimeter en een hoogte van 45 centimeter. Het label is tevens actief met nieuwe verlichtingsvormen als LED- en Fluor verlichting. De mogelijkheden zijn eindeloos en het is dan ook raadzaam je even goed te laten adviseren.

Marcel Wanders

Marcel Wanders hoort bij de top van Nederlandse designers. Hij is mede-eigenaar van het designlabel Moooi. Hiernaast heeft Wanders ook een studio die volledig op zijn eigen naam staat. In deze studio werkt hij voor verschillende designmerken, waaronder Flos. Voor dit Italiaanse bedrijf heeft Wanders de Flos Skygarden serie ontworpen. Wanders heeft een uitgesproken stijl die vaak bekritiseerd wordt. Hij houdt van overdrijven en uitvergroten. Dit wordt door critici vaak gezien als wansmaak. Wanders zegt dat de critici zijn blijven hangen in de modernistische dogma’s waar niemand verder meer om geeft. Of je de stijl nou wel of niet kunt waarderen, Wanders is enorm succesvol, zo ook met de prachtige Flos Skygarden serie.

De Flos Skygarden en het huis van Wanders

De Flos Skygarden serie is gebaseerd op een huis waarin Marcel Wanders ooit gewoon heeft. De binnenkant van de lampenkap is gebaseerd op het rijkversierde plafond wat hij had in dit oude huis. Toen al noemde Wanders deze versiering Skygarden. Het zag er altijd mooi en fleurig uit, zonder dat je er groene vingers voor nodig had, aldus Wanders. Zo is de Flos Skygarden serie ontstaan. Doordat het licht aan de binnenkant op het patroon schijnt, ontstaat er een interessante schaduwspeling. Hierdoor komt de versiering aan de binnenkant nóg meer tot zijn recht. Een lamp van de Flos Skygarden serie zal in ieder geval nooit vervelen.

Flos Skygarden bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Flos. Dat betekent dat wij elke lamp van de Flos Skygarden serie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke lamp van de Flos Skygarden serie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een lamp van de Flos Skygarden serie, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.

Naast de Skygarden collectie heeft Flos ook prachtige lampen in de Smithfield, Ktribe en Kelvin collectie.