Carl Hansen & Søn houdt klassiekers in leven

Het verhaal van Carl Hansen & Søn begon allemaal toen Carl Hansen in 1908 een meubelmakerij begon op het Deense eiland Funen. Met een enorme toewijding aan het allerfijnste vakmanschap groeide de meubelmakerij uit tot een klein designlabel dat graag wilde samenwerken met verschillende ontwerpers. Zijn zoon Holger Hansen wist samen met zijn toenmalige salesmanager Ejvind Kold Christensen in 1949 de toen nog onbekende Hans J. Wegner aan de haak te slaan. Het bleek een gouden vangst te zijn, want Wegner zorgde er in de jaren 50 voor dat Deens design een wereldwijd fenomeen werd waardoor Carl Hansen & Søn in een klap beroemd werd. Wegner is van grote invloed geweest op het bedrijf en is dat nu eigenlijk nog steeds. Hij ontwierp onder meer de legendarische Wishbone stoel die ook vandaag de dag nog ongekend populair is.

Carl Hansen & Søn Deck collectie is tijdloos en functioneel in één

Het idee achter het concept om houten tuinmeubilair inklapbaar te maken, ontstond toen ontwerper Børge Mogensen problemen ondervond op zijn eigen balkon. Het bestaande tuinmeubilair was niet weersbestendig en was ook niet gemakkelijk op te bergen waardoor het vaak flink te verduren kreeg. Samen met de ontwerpers Bodil Kjær en Morten Gøttler kwamen ze tot een onbewerkte, hoogwaardige en duurzame houtsoort en een functioneel opbergsysteem. Zo kun je na een gezellig etentje de BM3670 Deck tuintafel en de BM4570 Deck tuinstoelen met gemak aan de BM5270 Deck kapstok large ophangen en ruimte creëren voor een potje voetbal. Klinkt goed, toch?

Carl Hansen & Søn Deck bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Carl Hansen & Søn. Dat betekent dat wij alle producten uit de Carl Hansen & Søn Deck collectie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product uit deze collectie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product uit deze collectie, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.