Artemide: een collectie vol vernieuwing

Toen Ernesto Gismondi in 1960 het prachtige merk Artemide oprichtte had hij alleen maar kunnen dromen van alles wat het merk vandaag de dag bereikt heeft. Artemide is opgericht in de provincie van Milaan, maar wordt inmiddels in bijna 100 landen verkocht. Dat is nogal wat! Het merk staat bekend om spraakmakende design en innovatieve technische snufjes en heeft dan ook vele patenten in de verlichtingswereld aangevraagd. Met een ontwerp van Artemide haal je dan ook niet zelden een iconisch design in huis. Het merk bestaat inmiddels niet alleen meer uit Gismondi, maar werkt samen met designers van over de hele wereld. Zo ook met Quaglio Simonelli, de ontwerpstudio van Andrea Quaglio en Manuela Simonelli. Met de La Petite lijn hebben ook zij bijgedragen aan de indrukwekkende Artemide collectie.

Bij La Petite wordt aan alles gedacht

De lampen van de La Petite collectie zien er prachtig uit en zorgen voor stijl en sfeer in je interieur. Maar dat niet alleen: de lampen zitten vol met technische snufjes om het gebruik nog prettiger te maken. Precies zoals we gewend zijn van Artemide dus. De ontwerpers hebben overal aan gedacht, zo ook bij de La Petite vloerlamp. De lampenkap bestaat bijvoorbeeld uit lichtgewicht plastic dat gecombineerd met twee diffusers zorgt voor een prettig en indirect licht. Omdat het licht indirect schijnt, is de vloerlamp prettig in gebruik. En ook over de lampvoet is goed nagedacht: door het gewicht op de juiste plekken te plaatsen kan de voet dun blijven en lijkt de lampenkap wel te zweven. Dit maakt de La Petite lampen tot de elegante en bijzondere lampen dat ze zijn. Hoewel de La Petite lijn qua vormen en kleuren klassiek is, is het een collectie als geen ander.

Artemide La Petite bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Artemide. Dat betekent dat wij alle Artemide La Petite lampen kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.