Artemide voor nu en in de toekomst

Artemide is een echte oude rot in het vak van verlichting. In 1960 werd dit Italiaanse merk door Ernesto Gismondi opgericht en inmiddels wordt de collectie in wel 98 verschillende landen verkocht en is het een van de belangrijkste spelers in de wereld van verlichting geworden. Al sinds het begin hecht het merk veel waarde aan technologisch en sociaal-cultureel onderzoek en werken ze samen met de beste architecten. Zo zorgen ze dat hun projecten innovatief blijven wat ze altijd combineren met wijsheden uit het verleden. En dat betekent dat Artemide ook de toekomst met onverminderde kracht wilt blijven verlichten. Wellicht dat een van de Calipso lampen bij jou thuis decennialang voor licht zal zorgen?

Artemide op je telefoon voor de Calipso lampen

Neil Poulton, de ontwerper van deze serie, heeft van de vorm van de plafondlamp ook een hanglamp gemaakt. Door de dunne kabels lijkt deze net te zweven, precies zoals de maan dat ook doet. In het donker is dit een adembenemend gezicht. De hanglamp is in twee verschillende versies verkrijgbaar: de Calipso hanglamp LED en de Calipso hanglamp LED dimbaar via smartphone. De laatste heeft een interessant en praktisch extraatje, hij is namelijk op afstand te bedienen. Wanneer je de Artemide app op je telefoon downloadt, kun je de geïntegreerde LED module via bluetooth dimmen. Zit je ineens op de bank met je smartphone de lichtsterkte van de maan te bepalen, het moet niet gekker worden.

Artemide Calipso bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Artemide. Dat betekent dat wij alle producten uit de Artemide Calipso collectie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.