Naar boven
Sorteren op

1-36 van 3739 producten

Waarom eetkamer meubels aandacht verdienen

De eetkamer is één van de belangrijkste ruimtes van een huis. Het is niet alleen de kamer waar ontbeten, geluncht en gedineerd wordt. Vaak is de eetkamer ook de plek waar je binnenkomt, even op een eetkamerstoel neerploft of huiswerk gaat maken aan de eettafel. De eetkamer is dus meer dan een eettafel met stoelen eromheen. Daarom verdienen eetkamer meubels de juiste aandacht! Flinders heeft een uitgebreide collectie eetkamerstoelen en eettafels die allemaal met zorg zijn uitgekozen. Bovendien kun je bij ons terecht voor professioneel advies over het inrichten van de eethoek en het kiezen van de juiste eetkamer meubels. 

Tips voor het inrichten van de eetkamer

Smaakverschillen bestaan niet alleen op het gebied van eten. Ook bij het kiezen van meubels voor de eetkamer speelt smaak en wat je mooi vindt een belangrijke rol. Daarnaast zijn er een aantal andere factoren om rekening mee te houden wanneer je je eetkamer gaat inrichten. Zorg er om te beginnen voor dat je de afmetingen van de eethoek goed hebt opgemeten en genoteerd. De volgende richtlijnen kunnen je daarbij helpen:

  • Houd een ruimte van 90 centimeter vrij rondom de eettafel, zodat je je eetkamerstoel nog naar achteren kunt schuiven;
  • Staat de tafel vlakbij een deur? Houd dan 120 centimeter vrij, zodat je gemakkelijk in en uit kunt lopen;
  • Om de lengte van de eettafel op te meten, reken je circa 60 centimeter per persoon. Tussen elke eetkamerstoel houd je rekening met een ruimte van 50 centimeter, zodat je gasten niet te dicht op elkaar zitten;
  • Om de hoogte van de eettafel te bepalen, is de hoogte van de armleuningen van de eetkamerstoelen belangrijk. Tussen het tafelblad en de armleuning moet minstens 15 centimeter vrij zijn om niet je hand te bezeren als je aanschuift.
In dit artikel over de ideale eethoek leggen we je alles over de maten van stoelen, tafels en verlichting in de eethoek uit.

Welke eettafel kies je?

De keus voor een bepaalde eettafel of type eetkamerstoel wordt niet alleen bepaald door smaak en afmetingen. Het is ook belangrijk om na te gaan met hoeveel personen je het grootste gedeelte van de tijd aan tafel doorbrengt. Eet je vaak met z’n tweetjes? Dan is een vierkante tafel een sfeervolle en praktische oplossing. Indien nodig, kunnen hier nog twee personen extra aanschuiven. Bestaat jouw gezin standaard uit vier personen? Kies dan voor een ronde tafel. Dit geeft niet alleen intieme sfeer, maar zorgt er ook voor dat iedereen elkaar kan aankijken. Voor grotere gezelschappen zijn rechthoekige tafels het meest geschikt.

De juiste eetkamerstoel bij de juiste eettafel

De tafel vormt samen met de juiste stoelen de basis voor de eetkamer. Het is geen probleem als je deze los van elkaar of op een ander moment uitzoekt, zolang je maar rekening houdt met stijl, afmetingen en vorm. Eetkamerstoelen met een rechthoekige of vierkante rugleuning passen het beste bij een rechthoekige tafel. Is de eettafel rond? Dan passen eetkamerstoelen met een ronde zitting of een afgeronde rugleuning er het beste bij. Houd altijd rekening met de zithoogte van de stoel en de ruimte die je dan hebt ten opzichte van het tafelblad. Vergeet niet te controleren of het zitkussen niet ‘indeukt’, waardoor je in werkelijkheid nog veel lager zit! Kies tot slot eetkamerstoelen die qua kleur en materiaal overeenkomen of juist een contrast vormen met de eettafel.

Eetkamer meubels van bekende merken

Eetkamer meubels vind je bij Flinders. Wij zijn officieel dealer van topdesignmerken en leveren al hun producten voor de eetkamer. Flinders verkoopt alleen originele designproducten; namaak zal je bij ons niet vinden. Onze design meubels komen grotendeels uit Scandinavië, Italië en Nederland. Designlabels uit Denemarken en Noorwegen zijn ongekend populair in onze webshop. Wij leveren bijvoorbeeld eetkamer meubels van designmerken als &Tradition, Hay, Muuto, Fritz Hansen en Normann Copenhagen. Zij werken met getalenteerde ontwerpers en brengen elk seizoen weer vindingrijke producten op de markt die stijlvol, functioneel en simplistisch zijn. De design verlichting bij Flinders wordt voornamelijk ontworpen door Italiaanse merken, zoals Artemide, Luceplan, Flos en Foscarini. Door continu op zoek te blijven naar unieke merken en ontwerpen, verandert ons assortiment wekelijks. Kortom, wij doen ons uiterste best om je steeds weer te verrassen met onze collectie eetkamer meubels!

Flinders is dealer van onder andere de volgende merken:

&Tradition Goods Muuto
Arco Gubi Normann Copenhagen
Artemide Hay Pastoe
Belux Hollands Licht Pols Potten
Design House Stockholm House Doctor Seletti
Diesel by Foscarini Luceplan String kasten
Fritz Hansen Lumina Tom Dixon
Foscarini MDF Italia Vibia
Functionals Menu Vitra
Gelderland Montis Wever & Ducré
Gispen Home Moooi Zuiver

wonen-eetkamer-flinders

Eetkamer
Filters
Merken
Meer tonen
Ontwerper
Meer tonen
Kleur
Productsoort
Woonstijl
Materiaal
Herkomst
Prijs
>>
<<
   
Update